חינוך גורים כל מה שרציתם לדעת


אז הבאתם גור לבית החדש אז מה עושים?

יש המון שאלות כמו:
צריך לישון לצידו בלילות הראשונים? כלוב או מיטה מה עדיף?למה הוא בוכה? למה הוא נושך כל הזמן?
מתי הוא מפסיק לעשות צרכים בבית? צריך לקנות פדים בימים הראשונים?

אעשה לכם סדר מהתחלה עוד מהיום הראשון שאתם החלטתם להביא גור חדש הבית :)

איך אנחנו יודעים איזה כלב להביא הביתה?

אז החלטתם להביא עוד בן משפחה אז מה אנחנו צריכים לדעת לפני שאנחנו בוחרים את הכלב שלנו? 

אני שומע הרבה ״כלב מתאים לבית פרטי״ ״אין לי מספיק מקום בדירה״ ״אי אפשר לעזוב את הכלב להרבה זמן לבד״ 

אז יש משפט שאני רוצה שתזכרו:
״אתם מנהלים את הכלב, הכלב לא מנהל אתכם״ 

אם אנחנו נביא כלב ונגדל אותו באופן שבו אנחנו מציבים גבולות ברורים ובונים לו סדר יום לפריקת אנרגיה וטיולים, אפשר להביא כל סוג כלב גם לדירה קטנה.

ראשית ננסה להבין מה סוג האופי שלנו ומה אנחנו רוצים מהכלב. כלב אנרגטי, כלב שישמור לי על הבית, כלב שטוב עם ילדים, כלב סוציאלי, כלב שיתריע לי שאנשים נכנסים הבית, או בכלל כלב שקט שירבוץ לי בבית. 

כל המשתנים האלה חשובים כי אנו רוצים לדייק ולהתאים את הכלב לאורח חיים שלנו.

 בנוסף לגזע הכלב אנחנו נרצה בנוסף לבדוק את אופי הכלב. לכל כלב יש אופי משלו בין אחיו הגורים יש אחד חששן ואחד דומיננטי , יש אחד פחדן ויש אחד שהוא לא חושש מכלום. 

לכן נצטרך לערוך מבחן גורים על מנת לדייק את סוג ואופי הכלב לבעליו.


הגור בוכה בלילה- לישון לידו או שלא?

אז בכי של הגור בשלבים הראשונים של הלילה הוא התופעה הכי נפוצה של הגור.

המון בעלים מתקשים לגרום לבכי להפסיק משום שהם עושים בדיוק את ההפך הגמור ממה שצריך לעשות. 

למה הוא בעצם בוכה? 

הלילות הראשונים של הגור הם הכי קשים מכיוון שהגור זה עתה עזב את אמא שלו והאחים שלו ואת הסביבה המוכרת לו והלך למקום חדש שהוא עדיין לא מכיר אף אחד ומרגיש לא בטוח ומוגן.אז מה עושים?

פשוט!  ל ה ת ע ל ם. זהו. 

פיתרון כל כך פשוט לקושי בשינה מיללות של הגור. רוב הבעלים בלילות הראשונים ישנים ליד הגור כשהוא בוכה וכך הוא מפסיק, אבל ברגע שהם חוזרים לישון במיטה שלהם, הגור קם ומתחיל ליילל ושוב הבעלים מגיע לישון לידו וככה ממשיך ומתגלגל עוד לילה ועוד לילה.

אז מה קורה בעצם?

הגור לומד שבכל פעם שהוא מיילל, הוא מקבל יחס ומישהו מגיע. לכן, אנחנו לא ניתן לזה לקרות ופשוט אנחנו  נתעלם.

כשאנחנו מתעלמים מהגור הוא בעצם לא מקבל את מה שהוא רוצה והוא מבין ( בדרך כלל אחרי שבוע שבוע וחצי) שזה שהוא מיילל אף אחד לא יגיע והוא פשוט מפסיק, ברגע שהוא מפסיק, אנחנו ניתן לו יחס ובכך הגור לאט לאט מבין שכשהוא רגוע ובשקט הוא מקבל יחס. זה תופס גם אם הגור סתם רוצה יחס באמצע היום והוא מיילל בבית, רק ברגע שהוא יהיה בשקט ורגוע אנחנו נגיע אליו וניתן לו יחס.

כך ניפתר בבית מנביחות ויללות של הגור!

גמילת גור מצרכים בבית- מה עושים?

איך אני יודע מתי הגור בא לעשות פיפי?

כלבים מרחרחים את הריצפה בשביל לחפש מקום שבו הם יכולים לעשות צרכים. לרוב הכלב מסתובב במקום אחד מסויים סביב עצמו ולאחר מכן עושה צרכים.

למה הגור לא יודע להתאפק ולא לעשות פיפי בבית? את כושר ההתאפקות של גור נוכל לחשב בכך שנוסיף שעה אחת לגיל הגור בחודשים.

 לדוגמא: גור בן חודשיים יוכל להתאפק שלוש שעות. זה הזמן המקסימום מקסימום שהגור יוכל להתאפק.

 אנחנו נרצה להוציא את הכלב לפני הזמן הזה כדי שלא יפספס בבית.   (לכלבים מגזע קטן יהיה קשה יותר להתאפק)

באיזה גיל נוכל לגמול את הגור מצרכים בבית?

הכל תלוי בנו, הבעלים! 

אם אני עובד מהבית לדוגמא, ויש לי אפשרות להוציא את הכלב כל שעתיים, אז אני אוכל לגמול את הכלב מצרכים בבית כבר מההתחלה. (כל עוד הכלב מורגל ויודע לעשות צרכים בחוץ) אם אין לנו זמן להוציא את הכלב ויוצא מצב שהוא הרבה זמן בגדר גורים (קישור למאמר) והוא עושה חצי מהזמן פיפי בגדר וחצי מהזמן פיפי בחוץ ייקח לנו יותר זמן לגמול מצרכים בבית כי הכלב מבולבל כי פעם הוא עושה צרכים בחוץ ופעם בגדר.

מתי הגור צריך לעשות צרכים?

גור כלבים צריך לעשות צרכים אחרי: אוכל, פריקת אנרגיה ואחרי שינה לכן בשביל להרגיל את הגור בשלבים הראשונים אני ארצה להוציא אותו כמה שיותר פעמים אחרי זמנים אלו.

חשיפה

הדבר הכי חשוב אבל הכי חשוב בגידול גור, דבר ראשון זה חשיפה!

אז מה זה חשיפה בעצם?

 חשיפה משמעותה לחשוף את הגור לכמה שיותר דברים בעודו בן חודשיים - ארבעה חודשים.

חשיפה בגורות הינה חשובה כל כך משום שאנחנו רוצים שהכלב שלנו יכיר את כל הדברים שיש אנשים , כלבים, משאיות, אופנועים, משאית זבל, רעש של אתר בנייה, נסיעה ברכב, קניון , ים , שוק הכרמל , רחוב עמוס בתנועה ואנשים ועוד כל דבר שאפשר לחשוב עליו!

כאשר גור לא נחשף היטב, מה שיקרה, יופיעו לנו בעיות בעתיד כמו, גור שלא נחשף כראוי לבני אדם וכלבים, הוא יכול לפחד מהם ובהמשך אפילו להיות תוקפני, או תקשורת לא תקינה עם כלבים אחרים.

חשיפה נכונה בגורות תהפוך לנו את הכלב לכלב יציב ומורגל להכל.  חשיפה למרקמים ולרעשיםאנחנו נרצה לחשוף את הכלב בנוסף גם למרקמים כמו עץ , מתכת, אספלט, דשא, פלסטיק, קרמיקה על מנת שהכלב יורגל ויכיר בעתיד על מה הוא הולך ולא יפחד מהדברים הללו.

כמו כן גם רעשים, אתרי בנייה, מכוניות צופרות, צומת עמוסה, ועוד. (נשים לב שאנחנו לא נשמיע לכלב צלילים בתדר מאוד גבוה או מוזיקה חזקה כמו במסיבה משום שהאוזניים של הכלב רגישות לצלילים יותר מבני אדם והדבר יכול להכאיב להם)

בנוסף הרגלה למים ולהברשה בשביל למנוע פחד של הגור ממקלחת והברשת הפרווה, אנחנו נראה לגור שכיף להתקלח וכיף להבריש את הפרווה בעזרת חטיפים ואוכל. למה נעשה את זה כל כך מוקדם, בשביל להרגיל את הגור בעודו גור קטן שזה איך ושווה להתקלח ולהסתרק כדי שבהמשך הוא לא יפחד מזה.


נהנתם מהמאמר, רוצים להיעזר ביובי המאלף?
השאירו פרטים למטה וצרו איתנו קשר!